Sentence Structuring | Test 1

Number of Questions: 16 | Difficulty: Easy

Direction for questions 1 to 16: In each of the following sentences, a part of the sentence is underlined. Beneath each sentence, four/five different ways of phrasing the underlined part are indicated. Choose the best alternative from among the four/five.

Q.1. Amar, Binod, Chand and me were all cited for contempt of Court
(a) Amar, Binod, Chand and me were all cited
(b) Amar, Binod, Chand and I were all cited
(c) Amar, Binod, Chand and I were the ones cited
(d) Amar, Binod, Chand and I were cited

Q.2. It is often better to try repairing an old vehicle than to junk it.
(a) to try repairing an old vehicle than to junk it
(b) to repair an old vehicle than to have it junked
(c) to try repairing an old vehicle than to junking it
(d) to try to repair an old vehicle than to junk it

Q.3. Vijayendra eats faster than me.
(a) Vijayendra eats faster than me
(b) Vijayendra eats the fastest of us two
(c) Vijayendra eats the fastest of us both
(d) Vijayendra eats faster than I

Q.4. I think everybody in this office works faster than me.
(a) everybody in this office works faster than me
(b) everybody in this office works faster than I
(c) everybody in this office works more quickly than me
(d) everybody in this office works more quickly than I do

Q.5. Neither of the two boys’ explanations were satisfactory
(a) neither of the two boys’ explanations were
(b) neither of the two boys’ explanation were
(c) neither of the two boys’ explanations was
(d) neither of the two boy’s explanations were

Q.6. I have to admit that she is smart of all the students.
(a) she is smart of all the students
(b) she is smartest of all the students
(c) she is most smartest of all the students
(d) she is the smartest of all the students

Q.7. I want Prakash and she to be the house captains for the rest of the year.
(a) she to be the house captains
(b) her to be the house captains
(c) she to lead the project
(d) her as the house captains

Q.8. You may appoint whoever you think is the best of us.
(a) whoever you think
(b) anybody you think
(c) someone you think
(d) whomever you think

Q.9. Neither the winner nor the sponsors is prepared to face the press reporters.
(a) neither the winner nor the sponsors is
(b) neither the winner nor the sponsors are
(c) neither the winner nor the sponsors was
(d) either the winner nor the sponsors is

Q.10 It was us who had left before he arrived.
(a) we who had left before time he had arrived
(b) us who had went before he arrived
(c) us who had went before had arrived
(d) we who had left before he arrived

Q.11 The MP rose up to say that, in her opinion, she thought the Women’s Reservation Bill should be passed on unanimously.
(a) rose to say that she thought the Women’s Reservation Bill should be passed
(b) rose up to say that, the Women’s Reservation Bill should be sed on
(c) rose to say that, in her opinion, she thought that the Women’s Reservation Bill should be passed
(d) rose to say that, in her opinion, the Women’s Reservation Bill should be passed on

Q.12.  Mr Pillai, the president of the union and who is also a member of the community group, will be in charge of the negotiations.
(a) since he is a member of the community group
(b) also being a member of the community group
(c) a member of the community group
(d) in addition, who is a member of the community group

Q.13. Since the advent of cable television, at the beginning of this decade, the entertainment industry took a giant stride forward in our country.
(a) this decade saw the entertainment industry taking
(b) this decade, the entertainment industry has taken
(c) this decade, the entertainment industry had taken
(d) this decade, the entertainment industry took

Q.14.  Bacon believes that the medical profession should be permitted to ease and quicken death where the end would otherwise only delay for a few days and at the cost of great pain.
(a) be delayed for a few days
(b) be delayed for a few days and
(c) be otherwise only delayed for a few days and
(d) otherwise only delay for a few days and

Q.15. If you are on a three-month software design project and, in two weeks, you’ve put together a programme that solves part of the problem, show it to your Boss without delay.
(a) and, you’ve put together a programme that solves part of the problem in two weeks
(b) and, in two weeks, you’ve put together a programme that solves part of the problem
(c) and, you’ve put together a programme that has solved part of the problem in two weeks
(d) and, in two weeks you put together a pro gramme that solved only part of the problem

Q.16. Many of these environmentalists proclaim to save nothing less than the planet itself.
(a) to save nothing lesser than
(b) that they are saving nothing lesser than
(c) to save nothing less than
(d) that they save nothing less than

 

Answer key

1.b | 2.d | 3.d | 4.b | 5.c | 6.d | 7.b | 8.a | 9.b | 10.d | 11.a | 12.c | 13.b | 14.c | 15.b | 16.d

The team at bellCAT’s cat coaching these 16 questions of easy difficulty were fun and knowledgeable for you to solve. Contact our team in case you have in doubts at bellingthecat2@gmail.com.

Related Posts
Ask for Guidance

Want help with a specific topic or facing difficulties with your MBA prep? We are here to help. Just type in whatever you need guidance on and we will have our experts write a blog on it.

Subscribe with us
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 thought on “Sentence Structuring | Test 1”

  1. Pingback: Sentence Completion | Test 1 - Bell CAT

Leave a Comment